Storasyster, lillasyster och jag tycker jättemycket om en restaurang som heter BonBon. På BonBon finns ingen meny. Istället kommer personalen ut med rätterna en efter en på stora brickor. Alla rätter är i miniformat; fantastiskt goda och eleganta. Vill man ha en rätt säger man - Ja tack. Vill man inte ha, avvaktar man och väntar på nästa rätt.
När vi planerade menyn till nyårsmiddagen som vi skulle bjuda våra bästa vänner på fick vi den strålande idén att stjäla BonBons idé. Så vi gjorde en nyårsmiddag med tio rätter i miniformat efter BonBons koncept. Rätterna och recepten kommer dock inte från restaurangen. Och hos oss fick man snällt ta emot alla rätter.
Så här såg vår meny ut.
- Ceasarsallad
- Hummersoppa med oststång
- Carpaccio med ruccola och hyvlad parmesan
- Saffransrisotto med färsk sparris
- Halstrad lax och pilgrimsmussla med ugnsbakad körsbärstomat och sockerärtor
- Ankbröst med potatis- och äppelklyftor, balsamicosky
- Helstekt oxfilé med potatisgratäng
- Tre ostar med fikonmarmelad
- Pannacotta med hallonsås
- Mini pavlova med fruktspett
- Kaffe/the och chokladtryffel
Sedan var klockan nästan tolv och det var dags att gå ut på altanen, skåla i champagne och titta på fyrverkerierna.
God fortsättning på 2012!