Sommartider

Sommartid. Utemöblerna skall ställas fram. Klockan skall ställas fram.

Jag gjorde som man skulle. Sopade altanen. Räfsade gräs. Ställde fram utemöblerna. Och klockan..... På kvällen var möblerna täckta av ett rejält lager snö. Sommartid! Sommartid?... Morr.


Och varje morgon har jag en intressant och givande konversation med storasyster och lillasyster om vilka fotbeklädnader som kan vara lämpliga i denna varierande väderlek. Det känns inte riktigt som om de lyssnar på mig. Det känns inte riktigt som sommartider.

Den första....

Den allra första blogg jag upptäckte, det var Ebba von Sydows blogg i Expressen. Jag blev fascinerad; av henne, av modet och av bloggandet. Jag insåg ganska snabbt att jag som har en garderob bestående i huvudsak av svarta och grå kavajer inte kunde blogga om mode. Dagens out-fit skulle blivit ganska enformig. Så småningom hittade jag fler bloggar och förstod att man faktiskt får blogga om precis vad man vill. Och det har jag roat mig med i snart fyra år.

De här bilderna kommer från vår översta våning, "vinden". Det är där vi ligger i soffan och tittar på TV, surfar eller råkar somna på fredagkvällarna.

Vårkänslor

Vilken underbar dag vi haft idag. Det gick faktiskt att sitta ute och läsa. Det finns hopp. Det är vår nu.

Aj tjanged maj majnd

Aj vill givv all the manni to dabbeligl. Bekås aj fil sorry for her. Bathroom from hell is no fann. Änd bekås aj vånt to bi najs lady.

Änd yess, aj äm kidding.

Det kom ett mail....

... från en holländsk advokat. På knackig engelska. Med en märklig avsändaradress.... Jag är tydligen den enda släktingen till en mycket rik amerikan. En mycket rik död amerikan. Fantastiskt. Och helt oväntat. Jag får ärva en massa miljoner dollar. Det enda jag behöver göra är att skicka mitt kontonummer. Och koden. Fantastiskt. Och helt oväntat.


Trevlig helg! Och skicka inga tiggarbrev. Jag funderar på att donera hela summan till engelskaundervisning för holländska advokater.

Melodifestivalen


Jag såg Melodifestivalen tillsamman med två sjuttonåringar. Jag kan rapportera att det inte bara är fjortonåringar som tycker Erik Saade är så-å sny-ygg. Det tyckte även sjuttonåringarna. Själv höll jag på anständigheten och hejade på Danny.... Gemensamt kom vi överens om att Sverige inte behöver skämmas i år. Vilket varit nödvändigt vid minst ett specifikt tidigare tillfälle....

Även om jag gärna hade sett Danny som vinnare måste jag säga att den här sångerskan och den här sången går rakt in i mitt hjärta. Jag får tårar i ögonen.

Strax fredag

Tiden flyger iväg. Alldeles strax är det fredag igen. Det känns ovanligt härligt med fredag just denna vecka. Men det tänker jag å andra sidan varje vecka.

Jag hoppas under det kommande veckoslutet få chansen att sitta i en hörna i lä med nosen mot solen. Se på Melodifestivalen med döttrarna förstås. Laga god mat. Baka bröd. Promenera.Träna kanske..... Och javisst ja, dammsuga, tvätta och stryka.

Trevlig helg!

Lillasyster & storebror

Om en liten stund ska jag åka och hämta lillasyster och hennes bästa vän. De är publik i Big Brother-studion i kväll..... Det finns mycket här i världen som jag inte förstår. Men så länge de inte ber att få bo i Big Brother-huset så känns det okej.

Grattis mamma!

Och så skulle jag vilja hälsa till mamma.....


Denna soliga söndag är vi på väg till mina föräldrar för att fira mammas födelsedag (lite i efterskott) tillsammans med dem och min brors familj. Jag ser fram emot att träffa alla mina kära familjemedlemmar.

Strålande sol

Efter regn kommer sol. Igår regnade det i Stockholm och idag strålar solen från en klarblå himmel. Vädret vänder lika fort som livet. Eller är det tvärtom. Idag är världen underbar och vacker.

Jag har börjat dagen med lite degande.