Glad midsommar...

... blev det. En helt suverän midsommar. Med underbara människor i fantastisk miljö på en ö i Stockholms skärgård. Med strålande sol, en snabb regnskur, delikat Västerbottenpaj, goda sillar, dans kring midsommarstången (att titta på), dragkamp, lotteri, kubb, dopp i havet (jajamensan!) ,världens godaste grillade kött, vitlöksstark Tzatziki och mängder av jordgubbar..... Tack!

Glad midsommar

Jag önskar alla en underbar midsommar!

Uppackad

Det hade väl varit häftigt om det varit så att det var jag som skulle lyssna på hårdrock. Men så var det inte. Storasyster och E fick sköta festivalandet. Lillasyster och jag fick sköta Liseberg, shopping, caffe latte och alla trevliga kvarter i Göteborg. Men vi småfuskade lite genom att stå på Göta Älvsbron och lyssna när Bullet for my Valentine spelade. 

Packad igen

Dagens iakttagelse. Det är betydligt bättre att packa för en resa än att packa för att flytta.

Vi är på väg till Göteborg; storasyster, lillasyster, storasysters kompis E och jag. Två av oss ska hit. De andra två ska hit. Ni får själva gissa vem som skall vart.

TV

Jag är inte så sportintresserad. Men när mina (manliga) arbetskamrater sätter på TVn i köket på kontoret klockan halv två på eftermiddagen, då förstår till och med jag att det är något på gång.

Genom uteslutningsmetoden har jag nu kommit fram till att det varken är vinterOS eller ishockeyVM som pågår......

Svenska jordgubbar?

Storasyster köpte jordgubbar på Hötorget igår. - Svenska jordgubbar från Belgien, sa försäljaren.


Svenska jordgubbar från Belgien är goda kan jag berätta. Doppar man dem i smält choklad med grädde är de ännu godare. Efter att fyra personer ätit två liter jordgubbar enligt denna metod är man extremt mätt kan jag också berätta. Tur att jordgubbar är nyttigt!

Sommarlov

Nu är det sommarlov. Ja, inte för mig förstås men för storasyster och lillasyster. Jag är så glad för deras skull. De har verkligen förtjänat denna ledighet.

Skolavslutningen firades med ett besök på restaurang Vapiano. Något som systrarna länge velat testa. Lite annorlunda men absolut värt en chans.

Sommarlovet börjar regnigt och grått. Skönt tycker jag. Då kan vi ta det lugnt; städa här hemma, fixa lite saker, baka, spela spel. Sommarlovet skall kännas som ett evigt antal lata dagar...

Vi har planerat ett sommarprojekt tillsammans; storasyster, lillasyster och jag. I morgon blir det en tur till Ikea för att hitta inspiration och material.

 

Glad tisdag

Jag är så glad idag. Det har varit en bra dag.... Storasyster har avslutat sitt första år på gymnasiet med superfina betyg. Lillasyster har hittat sina borttappade Converse-skor. Jag har fått skatteåterbäring. Vi har firat med grillat och Ben & Jerry-glass.... I morgon har vi sommarfest med arbetskamraterna. I morgon blir också en bra dag.

Radioprat


För några veckor sedan köpte jag en Ipod. Jag gillar den jättemycket. Det allra bästa med den är att jag kan lyssna på Rix Morronzoo när jag åker till jobbet. Jag älskar Rix Morronzoo.... I morse hörde jag programledarOla sjunga "Milf". Vad betyder "Milf", undrade jag. Vill ni veta vad "Milf" betyder får ni googla, sa Roger som om han hört min tanke.

När jag kom till kontoret googlade jag. Och nu undrar jag. Hur ångrar man en googling? Kommer vår datatekniker att snegla undrande på mig varje gång vi ses? Har FRA sparat detta för all framtid?

Mer skryt

Något helt annat. Men också imponerande. Tycker jag som är helt opartisk.