Måleri

Tack för alla positiva kommentarer. De gör mig så glad. Och tack "mamma med ambitioner" för den fina awarden. Jag återkommer till den. Det är inte så lätt att fundera ut sju intressanta saker om sig själv när man är sååå blygsam som jag.

Just nu roar vi oss med att kunna måla... Det är som ett gift. När vi väl börjat går det inte att sluta. Vi går runt i huset på jakt efter fler saker som vi kan stryka färg på. Och när jag skriver färg menar jag kulör....






Kvinnor kan

Uppfattade ni mitt förra inlägg som klagomål på vårt nya boende? Så var det defintivt inte avsett. "Nya huset" skiljer sig på många sätt från "Tingeltangelhuset". Men inte för en sekund vill vi flytta tillbaka. Eventuella problem är till för att lösas. Vårt motto är "Kvinnor kan".  

Några dagar före julafton kom tomten - nej, jag menar Ikea - och levererade två stycken 120 cm breda sängar. En till lillasysters rum på andra våningen och en till storasysters rum på tredje våningen. Sängarna ställdes i hallen och Tingeltangelmamman åkte för att köpa julmaten. När mamman öppnar ytterdörren någon timme senare hör hon skrik och stön och aj och oj inifrån. Halvvägs upp till andra våningen befinner sig lillasyster, storasyster och en 120 cm bred säng, som på grund av trapphusets snäva svängar måste baxas upp på högkant. Kvinnor kan.

Vi har burit och svettats. Vi har fixat garderober och Elfa-system. Vi har köpt borrmaskin, borrat hål och lärt oss allt om enkelgips, dubbelgips och expanderskruvar. Vi har lagat en krånglande tvättmaskin, installerat digitalboxen (utan att ringa Robert som kungen gjorde), hängt upp lampor, skruvat ihop möbler. Vi har badat slut på allt varmvatten och lärt oss programmera värmepumpen så den producerar extra varmvatten. Kvinnor kan.

Nu är äntligen bredbandet inkopplat och vi har programmerat det trådlösa modemet. Kvinnor kan.

Och när vi inte riktigt klarar att hålla ett skåp i våg och skruva i tre skruvar samtidigt, när vi behöver ett skåp till torktumlaren, när garderobsdörren inte vill fastna på gångjärnen - då kommer snälla pappa och hjälper oss. Kvinnor kan ta emot hjälp också.


Här är min fina födelsedagspresent som jag fick av Dubbelörnen. Tack än en gång vännen.

Fjällsemester - inte alls

Första dagarna i vår nya bostad kändes det som om vi var på skidsemester.

Det nya huset innebär ett visst mått av compact living jämfört med det tidigare. Precis som i en fjällstuga. Det nya huset hade för få garderober. Precis som i en fjällstuga. Inga hyllor eller korgar att lägga sina kläder på.  Precis som i fjällstuga. Där brukar underkläderna få ligga i en hög på botten av garderoben och långkalsongerna hänga på stegen till våningssängen. Ingen kastrull som var lagom stor. Ingen korkskruv eller vitlökspress. Alldeles för få galgar. Precis som i en fjällstuga. Inget bredband. Storasyster, lillasyster och jag delar på ett mobilt bredband och det verkar sällan vara min tur att använda det. Precis som i en fjällstuga.

Javisst, ja.... Så var det kallt ute. Och fantastiskt mycket snö. Precis som i en fjällstuga.