Vi är i trädgården

Det är sommar. Solen skiner.... Jag har lämnat skrivbordet. Tagit av mig skorna och gått barfota ut i gräset.... Men börjar det regna tassar jag tillbaka in igen med blöta fötter. Tills dess önskar jag er alla en riktigt skön sommar.

Växthus

Jag drömmer om ett växthus. Ett vackert gammalt växthus med murad grund och slitet tegelgolv. Eller ett orangeri. Eller en vinterträdgård.... Jag drömmer inte lika mycket om odlingsslitet - några apelsinträd, olivträd och slingrande vinrankor räcker bra - som att sitta där lugnt tilbakalutad i vacker miljö och se ut över ägorna genom glasväggarna.

Nu tillåter tyvärr inte storleken på ägorna något växthus hämtat ur mina drömmar. Jag tröstar mig med detta.

Award

Jag har fått en utmärkelse.... Den kommer från min bloggvän Poppins och bl a så här skriver hon om mig. "Så mycket tingeltangel har jag inte sett, däremot ett vackert inrett hem och massvis av humoristiska inlägg, oftast med en eftertänksam knorr."


Tack snälla Poppins. Det är tur för mig att Du finns i bloggvärlden. Annars skulle jag aldrig få några utmärkelser. Och så skulle jag missa en massa lärdom och kultur, och inte få se lika många vackra rosor. Du gör min dag.

Five blogs that make my day...

Johanna - Jag vet inte om Du bryr dig ett dugg om virtuella utmärkelser men det struntar jag i. Du får den i alla fall. Bara för att Du är så hämningslös, så ärlig, så mitt i prick. Dessutom skriver Du fantastiskt bra. Mycket bättre än många av dina kollegor.
Karna - Ditt hus, Din trädgård och Din utsikt är som en dröm och jag är glad att Du vill dela med Dig av dem till oss. Dina bilder får mig att vilja resa till Norge nu.
Signe - Ja,det är ju inte Ditt namn förstås utan din mormors tror jag det var. Jag älskar Dina underbara fotocollage som alltid är så vackra och välgjorda. Du skriver så lockande om mat, om shopping och om Din hemstad att jag med kurrande mage vill åka även till Göteborg precis nu.
Jenny - Jag såg att Du redan har fått denna utmärkelse. Men Du är värd en till. Du skriver så fint om Din familj och jag beundrar alla vackra bilder från Ditt hem och Din omgivning men framförallt Ditt mod att flytta och att byta jobb. Du blir väl inte förvånad att jag gärna vill resa söderut omgående.
Jojo - Min älskade lilla flicka. Du får denna utmärkelse av mig för att Du gör min dag. Se nu till att skaka lite liv i Din blogg. Du har ju så många goda idéer.

Sex and the city

Förra veckan var jag tillsammans med storasyster och lillasyster och såg Sex and the city-filmen. Den är barntillåten. Men jag hade det rätt körigt med att försöka hålla för ögonen på lillasyster när det blev för mycket guppande rumpor... Jag tyckte om filmen. Den fick mig både att skratta och att gråta, fast inte samtidigt. En (manlig) arbetskamrat berättade att TVs filmkritiker sagt att den som gillar filmen borde få lönesänkning. Varför just lönesänkning? Men ok, den bjuder jag på.

Jag har inte gjort testet för att se vilken Jane Austen-karaktär jag är. För ärligt talat, det skulle ändå inte säga mig något. Så ytlig är jag. Varsågoda, jag bjuder på den också... Men nu har jag testat vilken Sex and the city-karaktär jag är. Resultatet ser du här intill. Det är faktiskt riktigt träffande.

Gräsänkans nya kamera

Jag är gräsänka.

Roligt uttryckssätt. Gräsänka. Får mig att tänka på Povel Ramel. Familjen har dock inte åkt till Mölle by the sea. Nej, storasyster är i Stockholms norra skärgård på konfirmationsläger medan maken och lillasyster är hos pappa/farfar i Bohuslän... Själv är jag tillbaka på kontoret och försöker varva upp hjärnan. Men det är inte synd om mig. Jag har snart semester igen.

För några veckor sedan köpte jag en ny kamera. En Canon EOS 450 D. Den är min ögonsten. Min allra bästa leksak. Jag är otroligt förtjust i min kamera. Och så nöjd. Det går inte att sluta ta fler och fler och fler bilder.
Det tog ett par veckor så hade jag fyllt två hårddiskar med fotografier. Och inte har jag hjärta att radera några av alla mina fina bilder som jag tagit med mina fina kamera.... Jag blev helt enkelt tvungen att köpa en sådan här också....

Konstigt - ett inköp leder nästan alltid till fler... En extern hårddisk på 1 TB. Nu har jag plats för 285.000 bilder. Det känns skönt.... Jag lovar att inte publicera riktigt alla här.

Men titta på den här i alla fall. Ser ni nyckelpigan? Henne hade jag aldrig kunnat fånga utan min nya kamera.

Trädgårdsgodis

Rosor och lavendel i all ära.... Men det bästa i trädgården tycker jag är allt som man kan smaka på.

Lavendel

Sommar. Solen skiner. Semester.... Hjärnan har gått ner på lågvarv....

Storasyster har åkt på konfirmationsläger.... Lillasyster och jag cyklar till stranden. En av oss badar.... När vi kommer hem sitter vi i skuggan under markisen och spelar Yatzy....

Jag gör lavendelsocker.... Klipper av lavendelblommorna och häller socker i en burk. Precis lagom arbetsamt en varm sommardag.

Dagens största beslut blir att välja vad vi skall grilla till middag.

Jag önskar så att sommaren blir lång i år.